A TRUE egy 11 ország részvételével zajló nemzetközi kutatás-fejlesztési (Horizon 2020) projekt, melynek átfogó célja pillangós fehérjenövényekre alapozott fenntartható mezőgazdálkodási és fogyasztási rendszerek kialakítása, ideértve a hüvelyesek takarmánycélú felhasználásának, illetve élelmezésben történő felhasználási lehetőségeinek kutatását, fejlesztését és népszerűsítését.

Amit eszel, az leszel. A Mit Eszel? projekt célja egy rövid ellátási láncra optimalizált, minőségbiztosítási, értékelési és visszajelzési rendszer kialakítása, amely lehetővé teszi a hazai prémium vendéglátás számára a legjobb minőségű kistermelői alapanyagok és termékek közvetlen beszerzését, továbbá közös tervezést, fejlődést és termékfejlesztési lehetőséget is kínál.

Szécsény városával együttműködve egy térségi élelmiszer-rendszer koncepció európai hálózatba történő integrálására dolgozunk ki cselekvési tervet 7 másik európai várossal közösen, az URBACT program keretében.