Rólunk

Az Agri Kulti 2011 óta dolgozik olyan kutatás-fejlesztési projekteken és üzleti alapú modellek tervezésén és kivitelezésén, amelyek a kíméletes, fenntartható gazdálkodást, a mezőgazdasági biodiverzitás megőrzését, az élelmiszertermelés átláthatóságát – így a vidék-város kapcsolat újraértelmezését; a termelők és fogyasztók összekapcsolását helyezik a középpontba. Tevékenységünk spektruma hazai térségi agroökológiai kutatásokat, újgenerációs termelői piacok szervezését, teljes folyamatában átlátható élelmiszergyártó kisüzem és – hozzá tartozó Farmbistro-k – alapítását, saját fejlesztésű lekövethetőségi és minőségbiztosítási rendszer kialakítását, továbbá nemzetközi (H2020) kutatásokban való részvételt fog át az agro-food szegmens területén.

Hiszünk a valódi ízekben, a szezonalitásban, a csúcsminőségű hazai alapanyagokban és az egészséges ételekben. Hiszünk abban, hogy a teljes biztonság mellett a teljes lekövethetőség is megvalósítható az élelmiszer-értékláncban. Mindenek felett pedig hiszünk a gazdákban, és abban, hogy a magyar vidék képes ellátni magát és a városokat fenntartható módon és magas színvonalon.

A csapat

banner

BERTÉNYI GÁBOR

CEO

Pszichológus, környezetgazdász.

Az Agri Kulti alapítója. A helyi forrás alapú gazdaságfejlesztés, a rövid ellátási láncok, a bioregionalitás és a fenntartható élelmiszer-rendszerek területein tevékenykedik – Város és Vidék kapcsolatának újraértelmezésén dolgozva 2010 óta. A kutatás és modell-alkotás nyomán működő vállalkozásokat is létrehoz: társtulajdonosa a Házikó Farm cégcsoportnak, amely az üzleti alapú fenntarthatóság és a közösségi agrár-innováció élő laboratóriuma 2014 óta.

banner

KRÁLL ATTILA

Senior kutató

Biológus, ökológus.

Az elmúlt 10 évben különböző természetvédelmi, kulturális örökségvédelmi és térségfejlesztési szervezetek hazai- és nemzetközi projektjeiben működött közre. Ebből az operatív irányból lát rá leginkább a környezeti fenntarthatósággal és fenntartható vidékfejlesztéssel kapcsolatos ügyekre. A kezdetektől az Agri Kulti kutatója, számos projekt koordinátora és menedzsere.

banner

NÉMETH MERCÉDESZ

Projekt asszisztens

Területfejlesztő geográfus

2019-ben végzett az Eszterházy Károly Egyetemen, Geográfus MSc szakon, Régiómenedzsment szakirányon. Az előző években részt vett különböző területfejlesztési projektekben Egerben és környékén. Főbb kutatásai a helyi termékek, termelői piacok és a helyi gazdaságfejlesztés témái felé irányultak, melyek kapcsán során sok termelőt, piacot és piacszervezőt ismert meg.

banner

ANGELI VIKTÓRIA

Projekt asszisztens

Jelenleg a Padovai Egyetem diákja, helyi területfejlesztés mesterszakon. Főbb érdeklődési körei közé tartozik, a fenntartható fejlődés, innováció, társadalmi vállalkozások és a nonprofit (harmadik) szektor működése.

banner

BOGNÁR BOTOND

Közgazdász

A Házikó pályázatírója, továbbá a Szécsény projekt előkészítésének vezetője. Alapszakos diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte, nemzetközi gazdálkodás szakon, jelenleg pedig a Budapesti Corvinus egyetemen végzi MSc tanulmányait.

banner

Dr. Kuslits Béla

Kutató

Orvos, szociológus, ökológiai közgazdász. PhD kutatásának témája fogyasztói preferenciák vizsgálata rövid ellátási láncokon belül. Sokat dolgozott természetvédelmi területen; társadalmi és ökológiai rendszerek rezilienciáját vizsgálva. Kiemelt fókuszterületei az ökoszisztéma szolgáltatások kutatása, fenntarthatósági hatástanulmányok készítése és a fenntarthatósággal kapcsolatos oktatási módszerek széles köre.

Partnereink

banner
banner
banner
banner
banner
banner

Díjak

Az Agri Kulti Házikó-koncepciója 2015-ben a 10 leginnovatívabb rövid élelmiszerlánc-modell egyike lett Európában. Fenntartható és innovatív működése alapján 2016-ban elnyerte a Magyar Telekom Delfin Díját, valamint az Európai Bizottság Social Enterprise díját.