Rólunk

Az Agri Kulti 2011 óta dolgozik olyan kutatás-fejlesztési projekteken és üzleti alapú modellek tervezésén és kivitelezésén, amelyek a kíméletes, fenntartható gazdálkodást, a mezőgazdasági biodiverzitás megőrzését, az élelmiszertermelés átláthatóságát – így a vidék-város kapcsolat újraértelmezését; a termelők és fogyasztók összekapcsolását helyezik a középpontba. Tevékenységünk spektruma hazai térségi agroökológiai kutatásokat, újgenerációs termelői piacok szervezését, teljes folyamatában átlátható élelmiszergyártó kisüzem és – hozzá tartozó Farmbistro-k – alapítását, saját fejlesztésű lekövethetőségi és minőségbiztosítási rendszer kialakítását, továbbá nemzetközi (H2020) kutatásokban való részvételt fog át az agro-food szegmens területén.

Hiszünk a valódi ízekben, a szezonalitásban, a csúcsminőségű hazai alapanyagokban és az egészséges ételekben. Hiszünk abban, hogy a teljes biztonság mellett a teljes lekövethetőség is megvalósítható az élelmiszer-értékláncban. Mindenek felett pedig hiszünk a gazdákban, és abban, hogy a magyar vidék képes ellátni magát és a városokat fenntartható módon és magas színvonalon.

A csapat

banner

BERTÉNYI GÁBOR

CEO

Pszichológus, környezetgazdász.

Az Agri Kulti alapítója. A helyi forrás alapú gazdaságfejlesztés, a rövid ellátási láncok, a bioregionalitás és a fenntartható élelmiszer-rendszerek területein tevékenykedik – Város és Vidék kapcsolatának újraértelmezésén dolgozva 2010 óta. A kutatás és modell-alkotás nyomán működő vállalkozásokat is létrehoz: társtulajdonosa a Házikó Farm cégcsoportnak, amely az üzleti alapú fenntarthatóság és a közösségi agrár-innováció élő laboratóriuma 2014 óta.

banner

KRÁLL ATTILA

Senior kutató

Biológus, ökológus.

Az elmúlt 10 évben különböző természetvédelmi, kulturális örökségvédelmi és térségfejlesztési szervezetek hazai- és nemzetközi projektjeiben működött közre. Ebből az operatív irányból lát rá leginkább a környezeti fenntarthatósággal és fenntartható vidékfejlesztéssel kapcsolatos ügyekre. A kezdetektől az Agri Kulti kutatója, számos projekt koordinátora és menedzsere.

banner

Dr. Kuslits Béla

Kutató

Orvos, szociológus, környezetgazdász.

PhD kutatásának témája fogyasztói preferenciák vizsgálata rövid ellátási láncokon belül. Sokat dolgozott természetvédelmi területen, társadalmi és ökológiai rendszerek rezilienciáját vizsgálva. Kiemelt fókuszterületei az ökoszisztéma szolgáltatások kutatása, fenntarthatósági hatástanulmányok készítése és a fenntarthatósággal kapcsolatos oktatási módszerek széles köre.

banner

HALÁSZ GERGŐ

Humánökológus

A MATE környezettudományi doktori iskolájának hallgatójaként a terepi jelenlét és tapasztalatszerzés megszállottja. Számos agrár-szociális vidékfejlesztési és helyi forrás alapú gazdaságfejlesztési kutatás résztvevője és koordinátora. Olyan főbb kérdések foglalkoztatják, hogy miként lehet a periférikus, leszakadó térségekben javítani a társadalmi-szociális közállapotokon és értelmes, értékteremtő, alternatív termelő tevékenység beindításával a lokális gazdaságot újraalkotni, megerősíteni.

banner

SZILÁGYI ALFRÉD

Mezőgazdasági mérnök

Ökológiai gazdálkodási mérnök

Ökológiai gazdálkodási mérnökként végzett a gödöllői agráregyetem Környezet- és tájgazdálkodási intézetében, azóta pedig itt (ma már MATE) folytatja doktori tanulmányait, a kutatása során pedig különböző gazdálkodási rendszerek fenntarthatóságát és ökoszisztéma-szolgáltatásaikat vizsgálja. A kutatás mellett gazdálkodik és civilkedik. Több agroökológiai, permakultúra és fenntarthatósági témájú kutatási projektben vesz részt. 2015-ben végezte el a Permakultúra Tervezői Képzést (PDC) és permakultúra szakértőként, oktatóként és tervezőként is dolgozik.

banner

VEÉR ZSÓFI

Projekt menedzser

Szociológus

Alapszakon az ELTE szociológia képzésén végzett, majd egy évet a Connecticut-i Trinity College-on töltött, mesterszakos diplomáját pedig 2020-ban szerezte meg a CEU Gender Studies szakán. Eddigi kutatásaiban a nemek közötti oktatási és munkaerőpiaci egyenlőtlenségekre fókuszált, de a fenntarthatóság, a környezetvédelem és a gasztronómia kiemelt érdeklődési körébe tartoznak.

Média & Interjúk

Partnereink

banner
banner
banner
banner
banner
banner

Díjak

Az Agri Kulti Házikó-koncepciója 2015-ben a 10 leginnovatívabb rövid élelmiszerlánc-modell egyike lett Európában. Fenntartható és innovatív működése alapján 2016-ban elnyerte a Magyar Telekom Delfin Díját, valamint az Európai Bizottság Social Enterprise díját.