Az Agri Kulti 2011 óta dolgozik olyan kutatás-fejlesztési projekteken és üzleti alapú modellek tervezésén és kivitelezésén, amelyek a kíméletes, fenntartható gazdálkodást, a mezőgazdasági biodiverzitás megőrzését, az élelmiszertermelés átláthatóságát – így a vidék-város kapcsolat újraértelmezését; a termelők és fogyasztók összekapcsolását helyezik a középpontba. Tevékenységünk spektruma hazai térségi agroökológiai kutatásokat, újgenerációs termelői piacok szervezését, teljes folyamatában átlátható élelmiszergyártó kisüzem és – hozzá tartozó Farmbistro-k – alapítását, saját fejlesztésű lekövethetőségi és minőségbiztosítási rendszer kialakítását, továbbá nemzetközi (H2020) kutatásokban való részvételt fog át az agro-food szegmens területén.
Hiszünk a valódi ízekben, a szezonalitásban, a csúcsminőségű hazai alapanyagokban és az egészséges ételekben. Hiszünk abban, hogy a teljes biztonság mellett a teljes lekövethetőség is megvalósítható az élelmiszer-értékláncban. Mindenek felett pedig hiszünk a gazdákban, és abban, hogy a magyar vidék képes ellátni magát és a városokat fenntartható módon és magas színvonalon.