PUBLIKÁCIÓK

Zafra, António, 2022: The Food Corridors Partnership. Chapter 4.6 (Szecseny. Co-designing a flexible model for measuring the sustainability of local food production) by Agri Kulti. Food Corridors Lead Partner Comunidade Intermunicipal da Região de Coimbra. Elérhető itt: https://www.cim-regiaodecoimbra.pt/wp-content/uploads/2022/09/E-Book.pdf

Bertényi-Nemes, 2021: Az elég jó konyha: utak és receptek a fenntartható gasztronómiához. Open Books Publishing.

Hamman-Bertényi-Králl (et al.), 2019: Transition path to legume based systems in Europe: business cases.

Kocsis, T., and Kuslits, B., 2019. Multidimensional Labelling: Closing the Sustainability Information Gap between Producers, Consumers and Sustainability Science in the Food Sector. Periodica Polytechnica Social and Management Sciences 27, 9–16. doi:10/gftzbb.

Halász-Horváth-Révai-Siklósi-Szuromi-Taksz (szerk.) 2016. Helyi forrás alapú gazdaságfejlesztés – helyi erőforrások és gazdaság hiányában– Agrár- és humánerőforrások feltérképezése a Kadarkút-Nagybajomi Kistérségben. Az ELTE Humánökológia Szak Fenntartható Vidékfejlesztés kurzusának kutatásai. Homo Oecologicus Alapítvány, 2016.

Bertényi-Králl-Farkas (szerk.) 2014. Helyi forrás alapú gazdaságfejlesztés és bioregionalitás – a Balassagyarmati Kistérség és a Nagykürtösi járás esete.

Králl Attila (szerk.) 2014. Javaslat a Tisza-völgy Magas természeti értékű terület (MTÉT) megvalósítására

Lányi-Bertényi-Králl-Szabadkai 2013. Vidékfejlesztés-politika alulnézetből – kutatási beszámoló– a SZÖVET Kiadványa.

Projektek

AgriToolKit

Az AgriToolKit egy komplex fenntarthatósági értékelési rendszer kis- és közepes gazdaságok számára, amelyet az Agri Kulti az Agrárminiszt ...

Teszt

Teszt ...

DIVINFOOD

A DIVINFOOD egy Horizon2020 projekt, amelynek célja az elfeledett- és alulhasznosított növények (elsősorban hüvelyesek és ősgabonák) tanulmányozása a hét európai p ...

AZ ELÉG JÓ KONYHA

A hüvelyes-alapú élelmiszerrendszerek kutatásával foglalkozó TRUE projektből született meg 2021-ben Bertényi Gábor (az Agri Kulti alapítója) és Nemes Nóra Az elég ...

SYMBIOO

A Symbioo.hu-t 2021 óta fejlesztjük azzal a céllal, hogy (újra) összekössük a fenntarthatóan termelő kis- és közepes gazdálkodókat a városi fogyasztókkal, specifi ...

URBACT – FOOD CORRIDORS

Ebben az URBACT projektben az Agri Kulti egy regionális, fenntartható élelmiszerrendszer kidolgozásában működik együtt Szécsény városának önkormányzatával, hozzá ...

TRUE

Ebben a H2020-as projektben 10 európai országból 24 projekt partner dolgozott együtt fenntartható hüvelyes-alapú gazdálkodási rendszerek és agro-feed és food láncok ...

HÁZIKÓ CATERING

Az Agri Kulti for-profit zászlóshajó-projektje, a HÁZIKÓ 2014 és 2018 között működött, mint élelmiszerkészítő manufaktúra és catering vállalkozás. A Házikó ...

MIT ESZEL?

Az AgriToolKit fenntarthatósági eszközre építve a Mit Eszel? platform egy interaktív, vásárlók által támogatott, minőségbiztosítási rendszereként került kidolgo ...

FUNKY FOREST

Az Agri Kulti egészen a kezdetektől, 2017 óta tanácsadással, finanszírozással és részvételi együttműködéssel járult hozzá egy erős környezeti és társadalmi v ...

NAGYMAROSI TERMELŐI PIAC

A 2011-ben az Agri Kulti által alapított Nagymarosi Termelői Piac a magyar termelői piacok új generációjának előfutára volt. A piac hamarosan referenciaponttá vált a ...

SZIMPLA TERMELŐI PIAC

Az Agri Kulti által alapított, a világ egyik leghíresebb romkocsmájában 2012 óta folyamatosan működő vasárnapi Szimpla piac a város és a vidék összekötésének ...

FARMBISTRO

2015 és 2018 között a Házikó Catering két Farmbistrot nyitott és üzemeltetett Budapesten. Az első a manufaktúra kiterjesztéseként működött, a másik pedig egyedi ...

BALASSAGYARMAT (HU) & NAGYKÜRTÖS (SK) KUTATÁS

A ballasagyarmati kistérségben folytatott hároméves (2012-2014) kutatási projekt fő célja a kistérség agro-ökológiai állapotának felmérése, valamint a társadalmi ...

KADARKÚT-NAGYBAJOM RESEARCH

A Kadarkút-Nagybajom kistérségben 2014-ben lezajlott kutatás célja az agroökológiai és emberi erőforrások beazonosítása és feltérképezése volt egy hátrányos he ...

SZIMPLA FARMERS@MARKTHALLE IX, BERLIN

2012 novemberében a Szimpla Termelői Piac legjava egy hétvégére a berlini Kreuzbergbe költözött. A háromnapos eseményt az Agri Kulti és a Markthalle IX csapata szerve ...

BALASSAGYARMATI TERMELŐI PIAC

A 2014 óta működő balassagyarmati termelői piacot az ELTE Humánökológia tanszékének fenntartható vidékfejlesztés kurzusának diákjai szervezték egy 3 év ...

TAPOLCAI TERMELŐI PIAC

Tapolca azon kevés települések egyike, amely jól működő és nagy történeti múlttal bíró termelői piac otthona. Az Agri Kulti egyéves (2016-2017) projektjének cél ...

Elérhetőség

Kérdése merült fel? Vegye fel velünk a kapcsolatot fenti elérhetőségeink egyikén, vagy írjon nekünk kapcsolati űrlapunkon keresztül közvetlenül!