AZ ELÉG JÓ KONYHA

A hüvelyes-alapú élelmiszerrendszerek kutatásával foglalkozó TRUE projektből született meg 2021-ben Bertényi Gábor (az Agri Kulti alapítója) és Nemes Nóra Az elég jó konyha című szakácskönyve. A könyv célja utakat és recepteket mutatni a fenntartható gasztronómia felé 80 növény-, állat- és emberbarát, szezonális recepten, valamint 13 könnyen emészthető tudományos fejezeten keresztül. A fejezetek célja, hogy az olvasó könnyebben megérthesse az élelmiszer ellátási lánc működését, és azokat a kihívásokat, amelyekkel az átlagos fogyasztó napi szinten találkozik, ha megkísérel fenntartható konyhát vezetni otthon.

Projektek

Living Lab

Az elmúlt években hüvelyesnövény-fókuszú európai projektjeink (TRUE, DIVINFOOD, legumES) során kiépítettünk egy gazdákat és egyéb releváns szereplőket (éttermeket, séfeket, gasztro…

LegumES

A hüvelyes növények környezeti és humánegészségügyi előnyei egyre inkább előtérbe kerülnek a mezőgazdaságban és az élelmiszertermelésben. Bár a hüvelyesek potenciális előnyei, ille…

AgriToolKit

Az AgriToolKit egy komplex fenntarthatósági értékelési rendszer kis- és közepes gazdaságok számára, amelyet az Agri Kulti az Agrárminisztériummal együttműködve fejlesztett ki. Az A…

DIVINFOOD

A DIVINFOOD egy Horizon2020 projekt, amelynek célja az elfeledett- és alulhasznosított növények (elsősorban hüvelyesek és ősgabonák) tanulmányozása a hét európai partnerországban. …

SYMBIOO

A Symbioo.hu-t 2021 óta fejlesztjük azzal a céllal, hogy (újra) összekössük a fenntarthatóan termelő kis- és közepes gazdálkodókat a városi fogyasztókkal, specifikusan a városi étt…

URBACT – FOOD CORRIDORS

Ebben az URBACT projektben az Agri Kulti egy regionális, fenntartható élelmiszerrendszer kidolgozásában működik együtt Szécsény városának önkormányzatával, hozzájárulva a sikeres h…

TRUE

Ebben a H2020-as projektben 10 európai országból 24 projekt partner dolgozott együtt fenntartható hüvelyes-alapú gazdálkodási rendszerek és agro-feed és food láncok kutatásán és fe…

HÁZIKÓ CATERING

Az Agri Kulti for-profit zászlóshajó-projektje, a HÁZIKÓ 2014 és 2018 között működött, mint élelmiszerkészítő manufaktúra és catering vállalkozás. A Házikó kizárólag minősített gaz…

MIT ESZEL?

Az AgriToolKit fenntarthatósági eszközre építve a Mit Eszel? platform egy interaktív, vásárlók által támogatott, minőségbiztosítási rendszereként került kidolgozásra. A projekt rés…

FUNKY FOREST

Az Agri Kulti egészen a kezdetektől, 2017 óta tanácsadással, finanszírozással és részvételi együttműködéssel járult hozzá egy erős környezeti és társadalmi vállalásokkal működő már…

NAGYMAROSI TERMELŐI PIAC

A 2011-ben az Agri Kulti által alapított Nagymarosi Termelői Piac a magyar termelői piacok új generációjának előfutára volt. A piac hamarosan referenciaponttá vált a később alapíto…

SZIMPLA TERMELŐI PIAC

Az Agri Kulti által alapított, a világ egyik leghíresebb romkocsmájában 2012 óta folyamatosan működő vasárnapi Szimpla piac a város és a vidék összekötésének új szintjét képviseli:…

PUBLIKÁCIÓK

Zafra, António, 2022: The Food Corridors Partnership. Chapter 4.6 (Szecseny. Co-designing a flexible model for measuring the sustainability of local food production) by Agri Kulti.…

FARMBISTRO

2015 és 2018 között a Házikó Catering két Farmbistrot nyitott és üzemeltetett Budapesten. Az első a manufaktúra kiterjesztéseként működött, a másik pedig egyedi módon a MagNet Bank…

BALASSAGYARMAT (HU) & NAGYKÜRTÖS (SK) KUTATÁS

A ballasagyarmati kistérségben folytatott hároméves (2012-2014) kutatási projekt fő célja a kistérség agro-ökológiai állapotának felmérése, valamint a társadalmi és gazdasági kapcs…

KADARKÚT-NAGYBAJOM RESEARCH

A Kadarkút-Nagybajom kistérségben 2014-ben lezajlott kutatás célja az agroökológiai és emberi erőforrások beazonosítása és feltérképezése volt egy hátrányos helyzetű régióban, amit…

SZIMPLA FARMERS@MARKTHALLE IX, BERLIN

2012 novemberében a Szimpla Termelői Piac legjava egy hétvégére a berlini Kreuzbergbe költözött. A háromnapos eseményt az Agri Kulti és a Markthalle IX csapata szervezte és menedzs…

TAPOLCAI TERMELŐI PIAC

Tapolca azon kevés települések egyike, amely jól működő és nagy történeti múlttal bíró termelői piac otthona. Az Agri Kulti egyéves (2016-2017) projektjének célja a piac vonzerején…

BALASSAGYARMATI TERMELŐI PIAC

A 2014 óta működő balassagyarmati termelői piacot az ELTE Humánökológia tanszékének fenntartható vidékfejlesztés kurzusának diákjai szervezték egy 3 éves, a balassagyarmati kistérs…

Elérhetőség

Kérdése merült fel? Vegye fel velünk a kapcsolatot fenti elérhetőségeink egyikén, vagy írjon nekünk kapcsolati űrlapunkon keresztül közvetlenül!